open-navfaktor-logo
search
Uhapšen diler
U iznajmljenom stanu u Sarajevu otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane
Policija MUP-a Kantona Sarajevo u okviru akcije "Heisenberg" pretresli su iznajmljeni stan u Humskoj ulici, Općina Novo Sarajevo, koji koristi E. Š., rođen 1987. u Užicu (Srbija), nastanjen u Sarajevu, te su pronašli laboratoriju za uzgoj marihuane.
28.07.2021. u 10:01
get url
text

U laboratoriji su policajci pronašli 15 stabljika kanabisa visine od 10 do 150 cm, 15 saksija sa sistemom za samonavodnjavanje, tri prigušnice, tri reflektora, neonsku lampu, četiri termo higrometra, dva ventilatora, dvije turbine, četiri karbonska filtera, dva PVC šatora, fleksibilno crijevo, PVC rezervoar od 50 litara za navodnjavanje sa instalacijom i evidenciju prihrane biljaka.

Također, pronađeno je i oduzeto oko 1,6 kilograma marihuane i dvije digitalne vage.

E. Š. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", nakon čega jei predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj krininalističkoj obradi, on će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćio je MUP KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.