Zračni napadi

U izraelskim napadima ubijena četverica Palestinaca

Objavljeno: 13.11.2018. u 08:45

Tokom protekle noći izraelski bombarderi izveli su žestoke napade u različitim dijelovima Gaze

FOTO: AA

Najmanje četverica Palestinaca ubijena su u sinoćnjim zračnim izraelskim napadima u Pojasu Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

Palestinski ministar zdravstva Ashraf al-Qudra saopćio je da je jutros u bolnici preminuo Palestinac koji je teško ranjen u sinoćnjim izraelskim napadima u gradu Rafahu.

To je četvrta smrtno stradala osoba u Gazi tokom sinoćnjih napada u kojima je i ranjeno devet osoba. Tokom protekle noći izraelski bombarderi izveli su žestoke napade u različitim dijelovima blokirane palestinske enklave Gaze.

Meta napada bila je i policijska stanica, dva sjedišta pokreta Islamic Jihad i zgrada televizije Al-Aksa. Izrael je zračne napade započeo nakon navodnih raketnih napada s područja Gaze.

Izraelska vojska tvrdi da je tokom ponedjeljka iz Gaze na Izrael ispaljeno više od 300 raketa i da je većina njih presretnuta odbrambenim sistemom ili je pak pala na nenaseljena polja. U raketnim napadima ranjeno je 29 Izraelaca.

Iz Ujedinjenih nacija su pozvali na prekid sukoba u Gazi.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije