Nažalost, četiri osobe su preminule od posljedica ove bolesti. Trenutno je na bolničkom liječenju 148 pacijenata, od kojih su 134 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječi se 87 pacijenata, a u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" 61. Na respiratoru je devet osoba, 10 pacijenata koristi neinvazivnu ventilaciju, dok ih je 18 na kiseoničkoj potpori disanju iznad 15 litara u minuti.

- U proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je 162, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 269 - podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.

U toku proteklog dana, aplicirano je 965 doza vakcina, i to: 654 na Zetri i 311 na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja.

Na Zetri i dalje traju "Dani otvorenih vrata", gdje je omogućen pristup vakcinaciji svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava. Također je i na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Ilidža, Stari Grad, Novi Grad i Novo Sarajevo omogućeno vakcinisanje stanovnicima ovih lokalnih zajednica, koji imaju više od 18 godina, bez prethodne najave.

Podsjećamo da se revakcinacija vrši na punktovima na kojima su primljene prve doze vakcina.