Kako nam je potvrđeno iz nezvaničnih izvora, Đelkića su uhapsili pripadnici PU Istočno Sarajevo, nakon što ga je u Lukavici prepoznao jedan policajac iz Sarajeva i zadržao ga do dolaska kolega iz MUP-a RS-a.

Iz PU Istočno Sarajevo potvrđeno je da su u 17.20 sati lišili slobode muškarca po potrazi MUP-a Kantona Sarajevo, te da je nakon hapšenja predat sarajevskoj krim-policiji.

Općinski sud u Sarajevu za vikend je na prijedlog sarajevskog Tužilaštva odredio pritvor pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo Muameru Selimoviću i Smailu Vladaviću, te mjere zabrane Mustafi Karšiću, Jasminu Fetiću, Jasminu Mustajbašiću i Murafidu Jašareviću.

U pritvoru su smješteni i supruga jučer uhapšenog Đelkića Mirela Banda, te Predrag Bučevac, Almedin Hadžić, Mladen Crnogorac, Dženan Hamamdžić i Alija Avdić.

Svi oni uhapšeni su u akciji "Kontakt" koja je izvedena prošle sedmice zbog fingiranja i pomaganja u lažiranju saobraćajnih nesreća.

Kako je ranije rečeno iz Tužilaštva KS, osumnjičeni su se udružili u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nesreće kako bi naplatili štetu osiguravajućih društava pri čemu su imali pomoć od nekoliko pripadnika MUP-a KS.

Đelkić i Bučevac su označeni kao organizatori ove grupe koja je navodno od osiguravajućih kuća naplatila između 56.000 i 126.000 KM.