open-navfaktor-logo
search
Neki ne žele prodavati
U Njemačkoj ulje pet eura po litru
Litra suncokretovog ulja u Njemačkoj košta i do pet eura, a jedna je prodavnica tome odlučila stati na kraj.
21.04.2022. u 13:24
get url
text
Ulje

Podružnica trgovačkog lanca Edeka u Trendelburgu (sjeverni Hessen) više ne želi prodavati ulje u svojoj trgovini s takvim cijenama. U trgovini Edeke su već stavili natpis na kojem piše kako ne prodaju ulje. "Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 eura po litri"!

- Nismo očekivali kako će se situacija razviti u smjeru u kojem se razvila. Na policu s uljem smo postavili natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 eura po litri. Ograđujemo se od ovih cijena. Postoje granice - rekla je voditeljica trgovine Anja Müller za njemački RTL te dodaje kako su kupci dobro reagirali na njihov potez.

Ulje je apsolutna namirnica i ne smije se prodavati u slobodnoj prodaji po tako previsokim cijenama. Postoje čak i ljudi koji prodaju ulje na eBayu. Ja samo želim ovdje obavljati svoj svakodnevni posao bez crnog tržišta. Moja savjest ne dopušta da prodajemo ulje po tako visokim cijenama, dodaje Anja Müller.

Otkrila je kako postoji i još jedan razlog za bojkot visokih cijena ulja.

- Kad biste znali što moji zaposlenici moraju slušati na blagajni. Neki kupci optužuju zaposlenike da se obogaćuju od iznuđivačkih cijena ili da sami uživaju u jeftinom ulju. To je potpuno nepravedno i neopravdan rekla je Anja Müller, prenosi Fenix magazin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.