open-navfaktor-logo
search
Uviđaj još traje
U oktobru zapalio kladionicu, danas ubio čovjeka: Poznat identitet uhapšenog zbog ubistva u Hadžićima
Još traje uviđaj u Ramićima kod Pazarića, u općini Hadžići, gdje je danas u popodnevnim satima ubijen 67-godišnji muškarac.
31.03.2020. u 22:31
get url
text
get url
text

Uviđajem rukovodi dežurna kantonalna tužiteljica, a obavljaju ga pripadnici krim-policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci, kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. 

Kako nam je nezvanično potvrđeno iz više izvora, zbog ubistva je uhapšen 41-godišnji Timur Kadić iz Sarajeva, odranije poznat po krivičnim djelima.

VEZANI TEKST - "Protivnik kockanja": Tužilaštvo traži da se Kadiću zabrani približavanje kladionicama u KS

Iako se spekulisalo o koristoljublju kao motivu ovog zločina, to još nije potvrđeno, kazali su nam naši izvori iz istrage.

Uhapšeni Kadić prošao je trijažu i utvrđeno je da nema rješenja o izolaciji, nakon čega je sproveden u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističku obradu. 

Ubijeni H. Buljubašić, punac je vlasnika pilićare, gdje se zločin odigrao. 

Kadić je hapšen u oktobru prošle godine nakon što je u Sarajevu zapalio sportsku kladionicu. Djelo je priznao, kazavši kako je to učinio "jer je veliki protivnik kockanja". Nakon toga je pušten na slobodu, uz određene mjere zabrane.

Kontaktirali smo i njegovog advokata Omara Mahmedbašića koji nam je potvrdio da je njegov branjenik priveden i da je na krim-obradi. 

- Tražit ću njegovo neuropsihijatrijsko vještačenje. To sam već i ranije najavio kad sam ga branio zbog paljenja kladionice. Tada je priznao da je to uradio jer kocka uništava narod - kratko nam je kazao Mehmedbašić. 

Ubistvo je sarajevskoj policiji prijavljeno danas u 17.10 sati. Nakon ubistva, osumnjičeni je pokušao pobjeći, ali je sustignut i zadržan do dolaska policije. 

Ubijeni je preminuo na mjestu događaja od obilnog krvarenja, a tokom uviđaja je pronađen i nož kojim je ubistvo počinjeno. 

Istraga se nastavlja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.