Kako javljaju crnogorske Vijesti, teži incident spriječila je policija, koja je razdvojila te dvije grupe.

Kordon policije je stao između njih, a drugi pripadnici Uprave policije praznili su lokale oko kafića "Štrafta" u kojem je došlo do incidenta.

Informacije su kontradiktorne oko toga ko je počeo incident. Navodno, pristalice vlasti slavile su u lokalu "Štrafta", u kojem su pjevali crnogorske pjesme, uzvikivali "E viva" i napravili bakljadu. U tom trenutku naišla je kolona pristalica opozicije, nakon čega je počeo incident.

- Počele su provokacije, uvrede, a onda su poletjele i kamenice - kazali su Vijestima iz policije.

Policija je zaustavila kolonu pristalica opozicionih partija i nije dozvoljavala prolaz.

Jedna povrijeđena osoba pala je na ulicu, a na mjestu događaja su bile dvije ekipe Hitne pomoći.

- U Nikšiću je oko 18:10 sati došlo do svađe i tuče, i tom prilikom je privedeno šest osoba. O ovom slučaju se prikupljaju podaci, nije bilo teže povredjenih - saopćeno je iz policije.

Na ulicama Podgorice u ponedjeljak navečer se okupilo više hiljada ljudi, koji su slavili uspjeh opozicije na parlamentarnim izborima održanim u nedjelju.

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) javila je da je tokom slavlja napadnuta njihova ekipa dok se vraćala sa zadatka.

Podsjećanja radi, pripadnici opozicionih partija demolirali su jučer u Pljevljima više objekata u vlasništvu tamošnjeg muslimanskog stanovništva dok su "slavili" pobjedu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Napadnuta su i dva muškarca. Neredi traju otkako je opozicija proglasila pobjedu.

Kamenovano je nekoliko lokala čiji su vlasnici muslimani, a napadnuti su i bivši član Bošnjačke partije i njegov otac.

Uništene su i kancelarije Socijaldemokrata u tom gradu, jedno policijsko vozilo, a sve su uradili građani, pripadnici opozicije kako se navodi, u majicama "Ne damo svetinje - srpska čast".

Lider koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je građane, koji slave na ulicama širom Crne Gore, da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje.

-  Pozivamo građane da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje. Ne smijemo dozvoliti bilo kakav izgovor odlazećem režimu da opovrgne neporecive rezultate izbora i narodnu volju - navodi se na Facebook stranici Zdravko Krivokapić - Za budućnost Crne Gore.

Lider koalicije Mir je naša nacija Aleksa Bečić pozvao je građane da u svojim domaćinstvima slave pobjedu i ne nasjedaju na provokacije.

On je apelovao da i ostali politički suubjekti pozovu svoje birače na uzdržanost.

U Herceg Novom se slavilo uz četničke pjesme.