- Važno je da ljudi, glasači, izađu na izbore čime se daje demokratska snaga Republici Srpskoj. Kampanja je prošla korektno i fer i vjerujemo da će ovaj dan biti isto takav. Za RS j najbolja vijest ta da se ovi izbori održani u punom kapacitetu, propisanoj proceduri i fer uslovima. Ja vjerujem da je upravo tako - rekao je Dodik u obraćanju novinarima nakon glasanja.

Istakao je da prema informacijama koje dobija od jutros širom RS ljudi izlaze na izbore, pridržavaju se epidemioloških mjera i ispunjavaju svoju građansku dužnost.

- Želim svima uspjeh na ovim izborima, ko se god takmiči, to je snaga RS-a, njen demokratski potencijal i ja sam uvjeren da RS ovaj dan dobija nove lokalne i gradske uprave koje treba da afirmišu programe i planove koje su planirali i vjerujem da će dobra koordinacija sa institucijama RS  i drugim nivoima, međunarodnih institucija i drugima doprinijeti još snažnijem razvoju nego što smo ga imali u prethodnom periodu - kazao je Dodik.

Komenatrišući pritužbe na neregularnosti na biračkim mjestima Dodik je rekao da postoje nadležne institucije, opštinske izborne komisije i CIK i oni će odlučiti o tome i da "ako je bilo gdje prekršeno bilo koje pravilo treba ispoštovati svaki prigovor".