open-navfaktor-logo
search
Bit će protjeran iz BiH
U Sarajevu lociran Iračanin koji je među vodećim organizatorima međunarodnog krijumčarenja migranata
Na osnovu operativnih podataka prikupljenih od inspektora za strance, u popodnevnim satima petka na području sarajevske općine Stari Grad, zajedničkom akcijom, inspektori Službe za poslove sa strancima, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH locirali su i priveli u službene prostorije Službe za poslove sa strancima iračkog državljanina inicijala S. J.
03.10.2020. u 10:54
get url
text

Za ovog Iračanina je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom, te mu je izrečena mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar. Naime, u pitanju je osoba koja je jedna od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Također, prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koji se dovode u vezu sa gore navedenim licem, te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim sigurnosnim organima, poduzimati sve neophodne aktivnosti, u cilju davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.