open-navfaktor-logo
search
Promocija
U Sarajevu predstavljena turistička ponuda Beograda
Broj turista iz BiH je u prva četiri mjeseca ove godine povećan za 13 posto, kažu u Turističkoj organizaciji Beograda
27.06.2019. u 13:08
get url
text

Turistička organizacija Beograda u okviru promotivne kampanje "Go Belgrade" danas je u Sarajevu predstavila turističku ponudu glavnog grada Srbije, javlja Anadolu Agency (AA). 

Katarina Denčić iz Turističke organizacije Beograda istakla je da je od prošle godine, nakon promocije Beograda u Sarajevu, ukupan broj posjetilaca u tom gradu porastao za četiri posto. Dodala je da je broj turista iz BiH u prva četiri mjeseca ove godine povećan za 13 posto.

-Iz tog razloga mogu da navedem da smo mnogo ponosni i da smo vas, kao naše prijatelje, izabrali za prvu destinaciju u regionu za promociju u oviru kampanje ‘Go Belgrade’ - izjavila je Denčić.

Dodala je da povećanom broju turista iz BiH doprinio i svakodnevni let između dvije prijestolnice, koji traje svega pola sata.

Govoreći o ponudi srbijanske prijestolnice, Denčić je istakla da pored dobro poznatog Kalemegdana, Savamale, Zemuna, Beograd nudi i bogatu kulturnu ponudu.

-Rekla bih da veliko interesovanje vlada za obnovljene muzeje: Narodni muzej, Muzej savremene umjetnosti dok i dalje primat u potražnji muzeja imaju Muzej historije Jugoslavije, Etnografski muzej i Muzej Nikole Tesle, koji su zaista godinama u samom vrhu izbora turista - kazala je Denčić.

Dodala je da turisti u Beogradu imaju priliku posjetiti restorane s izvrsnom domaćom i internacionalnom kuhinjom, te posebne muzičko-scenske spektakle.

-To su 'Beogradske priče' koje će se tokom ljeta održvati svakog petka i subote na Kosančićevom vijencu i Cvetnom trgu gdje će biti scenski program. Tu je i Omladinska četvrt – kutak namenjen mladima koji obuhvata umjetničke radionice u cilju promocije kreativnih i kulturnih sadržaja za mlade, neafirmisane bendove - otkrila je Denčić.

Za posjetioce koji preferiraju posjete koncertima u 2019. godini, Denčić je izdvojila nastup Erosa Ramazzotija 24. septembra u Štark Areni, pijanistkinje Lole Stanove 7. novembra u Sava Centru, te Amire Medunjanin 25. oktobra, također u Sava Centru.

Nakon prezentacije turističke ponude Beograda, upriličen je i umjetnički program “Kabare Beograd”, zatim su organizovani i B2B sastanci predstavnika turističke privrede Sarajeva i Beograda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.