Kako je potvrđeno iz sarajevske policije, 22-godišnjakinja je slobode lišena na području općine Centar.

Faktor nezvanično saznaje da je djevojka uhapšena u Studentskom domu na Bjelavama.

- Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a lišena slobode je predata u Jedinicu za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Akcija je izvedena u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijom Brčko Distrikta - naveli su iz MUP-a KS.

U pitanju je djkevojka osumnjičena za pomaganje u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54), ubijenog u kafiću na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. (28) iz Lebana i Luke V. (35) iz Kraljeva.

Kako su prenijeli srbijanski mediji, protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BiH, istraga je pokrenuta zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo u pomaganju.

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Radošević je dovođen u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Eskobar se bavio prodajom vozila, a mušterije su mu bile ljudi iz podzemlja. Kako je Blic pisao, on je prepravljao obična vozila u blindirana i time povećavao njihovu vrijednost.