Potraga

Ubica i dalje izmiče policiji: Potraga za Gačičem danas intenzivnija i na novim područjima

Objavljeno: 12.02.2019. u 08:40 Autor: E. F.

Danas će policija intenzivnije tragati na području koje gravitira prema Kiseljaku i općini Konjic

FOTO: ARHIV

Edin Gačić, osumnjičeni za ubistvo policajca Mahira Begića te Suada Sultanića, uprkos danonoćnoj potrazi i dalje uzmiče policiji. Protekle noći, tragom informacija koje je policija dobivala od građana, za njim se najviše tragalo na području općine Hadžići. 

- Do sada nismo imali informacije koje bi dovele do hapšenja lica. I dalje ostajemo i radimo na tom području i provjeravamo sve informacije koje nam dolaze od građana. Danas, zajedno sa pripadnicima FUP-a idemo u pregled i pretres određenih područja koja ranije nismo pregledali. Sada smo koncentrisani prema području koje gravitira prema Kiseljaku i općini Konjic - kazao je za Faktor Mevludin Halilović, komesar MUP-a KS. 

Od jučer, u potrazi za Gačičem učestvuje 1.200 policajaca, a danas će Vlada Kantona Sarajevo donijeti i odluku o visini nagrade koja će se dodijeliti onome ko policiji dostave tačne informacije o lokaciji ubice. 

Danas će se na mezarju u Lokvama kod Haždića klanjati dženaza ubijenom policajcu dok će komemoracija biti održana u Domu policije. 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije