open-navfaktor-logo
search
Počelo suđenje
Ubistvo mladića u Trnu uoči Nove godine: Optuženi izrazili žaljenje, jedan pregovara sa tužilaštvom
U banjalučkom Okružnom sudu danas je počelo suđenje Daliboru Čamberu (47) za teško ubistvo Banjalučanina Duška Savanovića (24) uoči Nove godine u Trnu kod Laktaša, te Milanu Đurđeviću (43) koji se tereti za pomoć učiniocu poslije izvšenja krivičnog djela.
08.04.2021. u 14:41
get url
text

Čamber i njegova odbrana izrazili su "iskreno žaljenje i kajanje" zbog kritičnog događaja.

- Izražavam iskreno žaljenje zbog događaja od 31. decembra prošle godine i uputio bih riječi saučešća porodici oštećenog - rekao je Čamber.

Isto je učnila i odbrana drugooptuženog Đurđevića. Njegova advokatica Duška Bogojević, najavila je na današnjem ročištu da su oni u fazi pregovora sa tužilaštvom oko zaključenja sporazuma.

U optužnicui protiv ovog dvojca se navodi da se ubistvo dogodilo 31. decembra 2020. godine oko 22.30 časova u Trnu, u Ulici Prijedorska bb, na parkingu pumpe "Nis Petrol".

Čamber i Đurđević su prvo došli u verbalni, a zatim i fizički sukob sa Savanovićem i Aleksom Babićem (22). Čamber je ispalio jedan hitac u pravcu vozila "suparničkog" dvojca, te ih pokušao spriječiti da napuste mjesto događaja. Potom je ispalio hitac u Babićevom pravcu i pogodio ga u lijevo stopalo. Savanović potom udara Čambera, usljed čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva, te iz ležećeg položaja u njegovom pravcu ispaljuje i treći hitac.

Savanović je zadobio prostrelnu ranu u predjelu stomaka, te je došlo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja, a preminuo je istog dana oko ponoći u UKC-u RS-a.

Đurđević je optužen da je odvezao Čambera sa mjesta izvršenja krivičnog djela u nepoznatom pravcu, a kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove krivičnog djela.

Savanović je inače bio mladi član navijačke grupe "Lešinari" FK "Borac", a optuženi Čamber pripadnik "Srbske časti" i od ranije je poznat istražnim organima.

Okružni javni tužilac je najavio saslušanje očevidaca događaja, svjedoka, vještaka, pregled video snimka nadzornih kamera i druge materijalne dokaze, na kojima zasniva optužnicu. Branilac optuženog Čambera, advokat Miloš Paleksić, ocijenio da kvalifikacija koja mu se stavlja na teret ne smije biti pravno održiva, te da ju dokazi ne potkrepljuju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.