open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Ubistvo mladića uoči Nove godine: Pomagaču Milanu Đurđeviću godina zatvora
Milan Đurđević (43) proglašen je krivim za pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela i osuđen je na godinu dana zatvora.
07.05.2021. u 13:24
get url
text

Presudu je izreklo vijeće Okružnog suda Banja Luka, a u vezi s događajem uoči Nove godine kada je u Trnu kod Laktaša ubijen Banjalučanin Duško Savanović (24).

Đurđević se teretio da je Dalibora Čambera (47), koji je optužen za ubistvo Savanovića, odvezao u nepoznatom pravcu, a kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove krivičnog djela.

Postupak protiv Čambera je razdvojen jer je Đurđević na prethodnom ročištu priznao krivicu.

U optužnici se navodi da se ubistvo dogodilo 31. decembra 2020. godine u 22.30 sati u naselju Trn na parkingu pumpe "Nis Petrol".

Ubijeni Duško Savanović

Čamber i Đurđević su prvo došli u verbalni, a zatim i fizički sukob sa Savanovićem i Aleksom Babićem (22). Čamber je optužen da je ispalio jedan hitac u pravcu vozila "suparničkog" dvojca, te ih pokušao spriječiti da napuste mjesto događaja. Potom je drugim hicem pogodio Babića u stopalo.

U optužnici se navodi da je Savanović potom udario Čambera koji pada, te iz ležećeg položaja ispaljuje i treći hitac u Savanovića.

Mladi Banjalučanin je od zadobijenih povreda preminuo istog dana u UKC RS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.