open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Ubistvo na naročito svirep način: U toku suspenzija policajca koji je ubio Irenu Predojević
Obdukcijom je utvrđeno da je nesretnu djevojku ubica zadavio, a potom je polio benzinom i zapalio tijelo kako bi prikrio tragove
01.11.2018. u 09:51
get url
text

MUP RS-a danas je saopćio da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa policajcima Policijske uprave Prijedor jučer uhaspili Gorana Jeličića iz Bosanske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je 2005. godine ubio Irenu Predojević iz Bosanske Dubice.

Jeličić se tereti da je počinio krivično djelo teško ubistvo na naročito svirep i podmukao način.

- Istraga o ubistvu Irene Predojević provodi se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će osumnjičeni biti danas predat, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – saopćeno je.

Jeličić je policijski službenik u PU Prijedor i u toku je postupak njegove suspenzije, potvrđeno je iz MUP-a RS-a.

Irena Predojević je ubijena u noći između 6. i 7. augusta 2005. godine kada se iz noćnog izlaska vraćala kući. Porodica je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je sutradan pronađeno na divljoj deponiji smeća u selu Božići. Obdukcijom je utvrđeno da je nesretnu djevojku ubica zadavio, a potom je polio benzinom i zapalio tijelo kako bi prikrio tragove.

Te kobne noći Irena je sa prijateljicama bila u nekoliko kuća, a posljednji put je viđena na raskrsnici kod benzinske pumpe "Došlić", gdje je obično prelazila ulicu na putu do naselja Petra Pecije, gdje je živjela.

Tokom 13-godišnje istrage policija je ispitala na desetke osumnjičenih, a nekoliko njih je također dovođeno u vezu sa ovim zločinom, što nikada nije dokazano.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.