open-navfaktor-logo
search
Istraga u Bugojnu
Ubistvo starice i stradanje mladića u požaru su povezani?
Uhapšena je jedna osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom starice i ona je trenutno na krim-obradi 
27.09.2018. u 15:03
get url
text
get url
text

Policija Srednjobosanskog kantona privela je jednu osobu zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom starice, čije je tijelo pronađeno jutros u bugojanskom naselju Jaklić. 

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić, koji nam je kazao da je, nakon prijave da je u porodičnoj kući u ovom naselju pronađeno tijelo starije žene, utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, budući da su pronađeni tragovi koji na to ukazuju. 

- Brzom intervencijom pripadnika Sektora krim-policije MUP-a SBK i policijskih službenika PU Bugojno, lišena je slobode jedna osoba koja se dovodi u vezu sa ovim slučajem. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim u službenim policijskim prostorijama - kazao nam je Hodžić.  

Neslužbeno saznajemo da su ulazna vrata na kući u kojoj je pronađena mrtva starica bila razvaljena, a na tijelu su uočene povrede koje ukazuju na nasilnu smrt, dok je u kući napravljena premetačina. 

Policija pod nadzorom travničkog Kantonalnog tužilaštva provodi opsežnu istragu u ovom slučaju, a nezvanično saznajemo da se čak provjerava da li je ubistvo starice povezano sa drugom nesrećom koja je jutros pogodila ovaj gradić, odnosno pogibijom dvojice mladića u požaru u kući u ulici Kovačina. 

Njihova tijela pronađena su jutros nakon gašenja požara u prizemlju jedne kuće u ovoj ulici, gdje je prema pričanju mještana prethodne noći bila pijanka, te se čula galama i muzika. 

Među građanima su se pojavile glasine da je novac za tu pijanku osiguran upravo pljačkom bespomoćne starice, koja se, po svemu sudeći, otela kontroli. 

Iz policije, u cilju zaštite istrage, ove informacije nisu željeli ni potvrditi niti demantovati, tek su nam kazali da se provodi intenzivna istraga u oba slučaja, te da će javnost o svim rezultatima istrage biti blagovremeno obaviještena. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.