Neravnopravan položaj

Ugovorom samo sa GRAS-om Jusko diskriminira i Centrotrans i boračku populaciju

Objavljeno: 10.01.2019. u 11:25

Uprava "Centrotransa" zatražila je hitan sastanak sa nadležnim institucijama a na kojem bi bila razmatrana problematika potpisanog Ugovora i moguća rješenja

FOTO: ARHIV

Povodom informacije da su ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko i v.d. generalni direktor KJKP-a GRAS-a Avdo Vatrić potpisali Ugovor o finansiranju troškova javnog gradskog prijevoza ratnih vojnih invalida, članova porodica šehida i poginulih boraca, te dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja u Kantonu Sarajevo za period 1. januara do 31. marta, kompanija Centrotrana uputila je dopis premijeru Kantona Sarajevo i Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo u kojem se traži potpisivanje ugovora o besplatnom prijevozu članova boračke populacije.

- Navedeni ugovor potpisan je samo sa KJKP GRAS što predstavlja jasnu diskriminaciju drugog prijevoznika koji vrši javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, u ovom slučaju Centrotransa. Javnosti je poznato da dio autobuskih i minibuskih linija u Kantonu Sarajevo obavlja isključivo Centrotrans, a jedan dio linija KJKP GRAS i Centrotrans.

Samim tim, navedeni Ugovor o besplatnom prijevozu odražava neravnopravan položaj dvije kompanije što rezultira diskriminacijom ne samo Centrotransa kao prijevoznika već i članova boračke populacije koji će biti uskraćeni za besplatan prijevoz na linijama Centrotransa.

Zbog svega navedenog Uprava Centrotransa zatražila je hitan sastanak sa nadležnim institucijama a na kojem bi bila razmatrana problematika potpisanog Ugovora i moguća rješenja - saopćeno je iz Centrotransa.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije