open-navfaktor-logo
search
Od ranije poznat policiji
Uhapšen manijak koji je jutros u Splitu brutalno pretukao dvije žene
Muškarac koji je jutros u Splitu brutalno napao dvije žene uhapšen je nakon intenzivne potrage splitske policije u kojoj su sudjelovali i specijalci.
17.07.2021. u 16:57
get url
text

Uhapšen je u ulici Sv. Fabijana u Podstrani u 16.15, ušao je među kuće i onda su ga opkolili i uhapsili, trenutno ga sprovode u Split, javlja Slobodna Dalmacija.

Tokom jutarnjih sati u subotu u Splitu su brutalno napadnute i pretučene dvije žene, a napao ih je isti muškarac u dobi od 28 godina obučen u sive hlače i majicu.

Nešto nakon 7 sati napao 52-godišnju Nevenku Margetu u trenutku dok je otvarala ugostiteljski objekt. Prišao joj je, zamolio za čašu vode, a kad se okrenula, udario ju je bocom u glavu i nastavio udarati.

Oko 45 minuta kasnije napao je Kristinu U. (40) dok je ulazila u zgradu u ulici A. B. Šimića u Splitu. U napadu je zadobila tešku tjelesnu ozljedu noge. Policija je na mjestu napada pronašla kamen kojim je napadač udarao nesretnu ženu.

Napadač u dosjeu ima niz krađa, razbojnštava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja. Za njim je već raspisana najnovija potraga Policijske uprave zagrebačke sa izričitom naredbom da ga se uhapsi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.