open-navfaktor-logo
search
Istočna Ilidža
Uhapšen muškarac iz Čajniča s oko 20 kilograma skanka u vozilu
Tržišna vrijednost oduzete droge je od 50.000 do 70.000 KM
05.08.2019. u 15:53
get url
text

Policija Republike Srpske jutros je uhapsila Nedeljka Rackovića (1975) iz Čajniča, u čijem automobilu su pronašli gotovo 20 kilograma skanka.

On je uhapšen u mjestu Krupac u Istočnoj Ilidži, a tržišna vrijednost oduzete droge je od 50.000 do 70.000 KM.

- Skank je otkriven u automobilu "renault", kojim je upravljao R. N., te su uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, izvršili pretres putničkog automobila i tom prilikom kod istog pronašli i oduzeli tri vreće, sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, ukupne mase 19,7 kilograma - precizirao je na vanrednoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Uhapšeni će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, biti predat u nadležnost postupajućeg tužilaštva.

Šehovac je potvrdio da je akcija policije izvedena nakon prethodno prikupljenih operativnih informacija, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.