open-navfaktor-logo
search
Istraga u Brčkom
Uhapšen nakon što je na benzinskoj pumpi primio mito: Službeniku Vlade Distrikta određen pritvor
Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor službeniku Vlade Distrikta Ferhatu Ćejvanoviću, osumnjičenom da je jučer uzeo novac radi trgovine uticajem.
18.02.2020. u 15:52
get url
text

Pritvor šefu Pododjela za poljoprivredu, protiv kojeg je Tužilaštvo otvorilo istragu zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, određen je zbog opasnosti da će ponoviti djelo i uticati na svjedoke.

Ćejvanović je osumnjičen da se, postupajući u svojstvu šefa pododjela na čijem čelu se nalazi, u dva navrata sastao s jednom osobom povodom zahtjeva za podsticaj za poljoprivrednu proizvodnju tražeći hiljadu KM da bi ishodovao pozitivno rješenje.

Oni su se jučer ponovo sastali na benzinskoj pumpi Gazprom u Brčkom, pri čemu mu je E. F.  pri izlasku iz objekta predao traženi novac, navedeno je u naredbi za provođenje istrage protiv Ćejvanovića.

- Pošto je jučer, u 9.30., lišen slobode, a jutros doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac ga je ispitao i odmah predložio nadležnom sudu da mu se usljed opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uticaja na svjedoke odredi pritvor. Postupajući po tom prijedlogu, Osnovni sud Distrikta je odredio pritvor osumnjičenom u trajanju od jednog mjeseca. Po pritvaranju osumnjičenog, ovo tužilaštvo neodložno nastavlja njegovo daljnje procesuiranje za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem (iz člana 376 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina - saopćilo je danas brčansko Tužilaštvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.