Modriča

Uhapšen zbog obljube djeteta mlađeg od 15 godina

Objavljeno: 16.11.2018. u 15:30

Tridesetšestogodišnjak iz Modriče osumnjičen je da je od jula do kraja oktobra održavao intimnu vezu, iako je znao da se radi o maloljetnoj osobi mlađoj od 15 godina

FOTO: ILUSTRACIJA

Policija iz Doboja uhapsila je 36-godišnjeg V. J.  sa područja općine Modriča, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, saopćeno je danas iz PU Doboj.

- Za prijavljeno lice V. J. postoji osnov sumnje da je u periodu od jula do kraja oktobra tekuće godine, znajući da je maloljetno lice dijete, u namjeri zadovoljavanja svog polnog nagona sa istim održavalo intimnu vezu. Istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo lica V.J., prilikom čega su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopćili su iz polciije. 

Nakon kriminalističke obrade, V. J., čije je hapšenje izvedeno jučer, isti dan je, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije