open-navfaktor-logo
search
Modriča
Uhapšen zbog obljube djeteta mlađeg od 15 godina
Tridesetšestogodišnjak iz Modriče osumnjičen je da je od jula do kraja oktobra održavao intimnu vezu, iako je znao da se radi o maloljetnoj osobi mlađoj od 15 godina
16.11.2018. u 15:30
get url
text

Policija iz Doboja uhapsila je 36-godišnjeg V. J.  sa područja općine Modriča, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, saopćeno je danas iz PU Doboj.

- Za prijavljeno lice V. J. postoji osnov sumnje da je u periodu od jula do kraja oktobra tekuće godine, znajući da je maloljetno lice dijete, u namjeri zadovoljavanja svog polnog nagona sa istim održavalo intimnu vezu. Istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo lica V.J., prilikom čega su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopćili su iz polciije. 

Nakon kriminalističke obrade, V. J., čije je hapšenje izvedeno jučer, isti dan je, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.