U sklopu spomenutih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici FUP-a vrše pretres stambenog objekta koji koristili osumnjičeni na području općine Hadžići, a kojom prilikom je do sada pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge "canabis sativa L" i "amfetamin", vaga za precizno vaganje, vatreno oružje i drugi predmeti koji potiču, ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istog biti podnesen Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Uhapšen H. P. iz Mostara zbog prijetnji upućenih novinaru

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona lišili slobode osobu inicijala H. P. (1994.) iz Mostara, osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti, odnosno za upućivenje ozbiljnih prijetnji novinaru portala iz Širokog Brijega putem Youtube kanala.