open-navfaktor-logo
search
FUP
Uhapšena jedna osoba iz Hadžića zbog neovlaštenog prometa drogom
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Hadžići, lišili slobode osobu inicijala A. D. (1995.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz FUP-a.
22.01.2021. u 16:29
get url
text

U sklopu spomenutih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici FUP-a vrše pretres stambenog objekta koji koristili osumnjičeni na području općine Hadžići, a kojom prilikom je do sada pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge "canabis sativa L" i "amfetamin", vaga za precizno vaganje, vatreno oružje i drugi predmeti koji potiču, ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istog biti podnesen Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Uhapšen H. P. iz Mostara zbog prijetnji upućenih novinaru

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona lišili slobode osobu inicijala H. P. (1994.) iz Mostara, osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti, odnosno za upućivenje ozbiljnih prijetnji novinaru portala iz Širokog Brijega putem Youtube kanala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.