Ponedjeljak, 17.05.2021.
FOTO: MUP ZDK

Uhapšena zbog pet kilograma droge, policija narkotike iskopavala iz zemlje

Prilikom pretresa, policija je u kući, dvorištu kuće i zakopano u zemlji pronašla i privremeno oduzela 3.892 grama spida, 961 gram heroina, 21 gram marihuane i 270 tableta ecstasya

Tešanjska policija uhapsila je u petak 45-godišnju Vahidu Š. iz Tešnja, u čijoj kući je prilikom pretresa pronađeno oko pet kilograma droga. 

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, navodeći inicijale, saopćili su kako je na osnovu Općinskog suda u Tešnju pretresena kuća koju Vahida Š. koristi u u naselju Šije, a to je urađeno u sklopu aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjeda, proizvodnje i prodaje droge u okviru međunarodne operativne akcije "JAD 2018". 

Prilikom pretresa, policija je u kući, dvorištu kuće i zakopano u zemlji pronašla i privremeno oduzela 3.892,50 grama spida, 961,98 grama heroina, 21,84 grama marihuane i 270 tableta ecstasya.

- Ukupna težina pronađenih i oduzetih narkotičkih sredstava iznosi 4911,84 grama - navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Osim toga, policija je pronašla i pištolj marke "Crvena Zastava", kalibra 9 milimetara sa jednim okvirom i pet metaka, digitalnu vagu za precizno mjerenje, te aparat za zavarivanje plastičnih vrećica i najlona.

- Osoba Š. V. je uhapšena i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad njom zavedena kriminalistička obrada. Sporna materija i predmeti su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja - kazali su iz policije.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, policajci PS  Tešanj u subotu su Vahidu Š. predali u nadležnost zeničkom Kantonalnom tužilaštvu, zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh