Nedjelja, 09.08.2020.

MUP TK

Uhapšeni provalnici: Iz firme u Gradačcu ukrali kombi i veću količinu robe

FOTO: MUP TK

Uhapšeni su nakon krim-obrade u policiji, jučer, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK (PU Gradačac, PU Živinice i PU Tuzla) su zajedničkim operativnim radom rasvijetlili i dokumentovali krivično djelo teška krađa, počinjeno 2. i 3. augusta u magacinu firme u mjestu Kerep, u općina Gradačac, saopćeno je iz MUP-a TK.

Iz skladišta je tada ukradeno kombi vozilo, kao i veća količina prehrambenih proizvoda, deterdženata, tečnih sapuna i drugih artikala.

- Nakon opsežnih zajedničkih aktivnosti na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, uhapšene su dvije osumnjičene osobe, A. B. (33) nastanjen u Tuzli i E. V. (22) sa područja općine Gradačac. U toku operativnog rada na terenu pronađeni su i izuzeti: sredstva za čišćenje, prehrambeni proizvodi, osvježivači prostora, deterdženti, te dva putnička motorna vozila i drugi predmeti - saopćeno je iz MUP-a TK.

Uhapšeni su nakon krim-obrade u policiji, jučer, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na daljnje postupanje.

Na teret im se stavlja da su, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zajedno počinili krivično djelo teška krađa na štetu pravnog lica – firme na području općine Gradačac, saopćio je MUP TK.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh