open-navfaktor-logo
search
Izborne prevare
Uhapšeni zastupnici u Skupštini Brčko distrikta Radoslav Bogićević i Nenad Kojić
Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uhapsila je danas Radoslava Bogićevića i Nenada Kojića, prvog i trećeg sa kandidatske liste Narodnog demokratskog pokreta (NDP) na predstojećim Lokalnim izborima, te zastupnike u brčanskoj Skupštini.
15.10.2020. u 12:52
get url
text

Oni su uhapšeni zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz oblasti izbornih procesa, saznaje Otisak.ba.

Policija Brčko distrikta BiH je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH u prethodnom periodu otvorila nekoliko predmeta zbog osnova sumnje na izvršenje krivičnih djela iz oblasti "Protiv slobode i prava čovjeka i građanina", povodom prijava o postojanju nepravilnosti u procesima predstojećih Lokalnih izbora 2020. godine.

Tim povodom po Naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, danas su nastavljene aktivnosti u vezi s nepravilnostima u izbornom procesu za predstojeće Lokalne izbore. Policajci su pretresli N. K. rođenog 1964. godine u Brčkom, stambeni objekat i dva vozila u njegovom vlasništvu, a pretresli su i R. B. rođenog 1953. godine, te njegov stan i vozila, kao i prostorije stranke čiji je član, saopćeno je iz policije.

Obojica su, kako su dodali, uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su pripremali krivično djelo u vezi sa prevarom pri glasanju. Nakon ispitivanja u policiji bit će predani nadležnom tužilaštvu, saopćila je policija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.