open-navfaktor-logo
search
Lijepa gesta
UKC Tuzla: Djeda Mrazovi i Batman se spustili s krova i bolesnoj djeci uručili paketiće
Pripadnici Interventne služba spašavanja (ISS) Živinice, Gorske službe spašavanja (GSS) Lukavac i predstavnici ATV kluba Konjuh iz Živinica obradovali su danas mališane koji su smješteni na Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla. Djeda Mrazovi i Batman uz pomoć užadi spustili su se s krova i djeci podijelili paketiće.
28.12.2022. u 16:20
get url
text
Podjela paketića na UKC-u Tuzla
Podjela paketića na UKC-u Tuzla

- Mi već drugu godinu organiziramo podjelu paketića djeci na UKC-u Tuzla. Veliko nam je zadovoljstvo da na ovaj način obradujemo djecu. Prošle godine smo izazvali veliko oduševljenje, što nam je veliko zadovoljstvo, jer djeca novogodišnje praznike provode u bolnici, umjesto u svojim domovima - kaže Amina Hadžić, sekretar ISS-a Živinice.

Djeca su na prozorima strpivo čekala da se Djed Mraz i Batman spuste na njihov prozor s pokolonima.

- Na Klinici za dejčije bolesti trenutno leži 64 djece i 48 majki pratilja. Većina te djece su sa respiratornim ingekcijama i maleđ su životne dobi i njihov boravak u bolnici traje malo duže, jer su te infekcije zahtjevne i traže duži boravak u bolnici. Zbog toga ovakav gest podjele paketića, usrećuje i djecu i njihove majke, ali i nas uposlenike - kaže dr. Lejla Osmančević, načelnica Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

{$galerijaFotografija}

ukc-djeda-mrazovi.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.