Vrhovni sud RS-a

Ukinuta presuda osuđenima u predmetu "Piramida"

Objavljeno: 23.08.2019. u 11:01 Autor: B. S.

U decembru prošle godine Zoran Šavija, Muhameda Halilović i Branko Milivojša dobili su 17 godina i 10 mjeseci zatvora zbog trgovine narkoticima

FOTO: ARHIV (NOVOSTI.RS)

Vrhovni sud RS-a ukinuo je presudu Okružnog suda u Banjoj Luci, kojom su trojica optuženika u predmetu "Piramida" osuđeni na ukupno 17 godina i 10 mjeseci zatvora. 

Banjalučki Okružni sud je u decembru prošle godine osudio Zorana Šaviju, Muhameda Halilovića iz Banje Luke i Branka Milivojšu iz Prijedora na ukupno  17 godina i 10 mjeseci zatvora zbog trgovine narkoticima. Prvostepenom presudom Šavija je osuđen na osam godina, Halilović na šest i po, dok je Milivojša osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine i četiri mjeseca zatvora. 

U tadašnjoj presudi je navedeno da je spomenuta trojka zajedno sa više osoba, prodavala drogu tokom 2017. godine i to heroin, kokain,  marihuanu i ekstazi. Pali su u akciji policije RS kodnog naziva "Piramida".

Na ročištu po žalbama, održanom prošle sedmice na Vrhovnom sudu RS-a, tužilaštvo je tražilo dugotrajnije kazne, a odbrana je zahtijevala da se one ukinu, te predmet vrati na novi sudski postupak.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije