open-navfaktor-logo
search
Novi detalji požara
Ukraden službeni automobil i obijen sef u "Murexu", za radnikom se još traga
Nestalo službeno vozilo firme, a sef s novcem je obijen
18.09.2018. u 10:55
get url
text
get url
text

Tokom dosadašnjeg rada na terenu i uviđaja, istažitelji su, kako nezvanično saznajemo, došli do novih informacija koje bacaju sasvim novo svjetlo na požar koji je sinoć izbio na objektu firme "Murex" u Špionici kod Srebrenika.

Prema nezvaničnim informacijama, nestalo je službeno vozilo firme, a sef sa novcem koji se nalazio u objektu je obijen, te se pretpostavlja da je pljačka prethodila požaru. 

Ono što odmaže istražiteljima je to što nema direktnih svjedoka, koji bi mogli ukazati na to šta se tačno sinoć dešavalo u "Murexu". 

Policija i dalje traga za 43-godišnjakom iz Špionice, koji je sinoć radio na osiguranju objekta. On se niakda nije vratio kući, što je porodica odmah prijavila policiji. Policajci dosad, kako nezvanično saznajemo, nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to gdje se on nalazi, kao ni tijelo. Pronađen je jedino njegov automobil koji je bio parkiran u krugu firme, a potraga je jutros proširena i oko objekta, te obližnju šumu. 

Kako nam je kazao Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona, uviđaj na mjestu događaja počeo je rano jutros. 

- Na terenu su inspektori kriminalističke policije, zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiocem, pripadnicima Policijske stanice Srebrenik i vještacima. Tačan uzrok požara bit će poznat nakon obavljenih vještačenja - kazao je Arnautović.

Prema riječima Izudina Šarića, glasnogovornika MUP-a TK, nepoznata osoba sinoć je policiji u Srebreniku prijavila kako je primijetila požar u firmi "Murex". Policajci su izašli na teren, zajedno sa vatrogascima Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik. 

- Požar je lokalizovan, ali nije potpuno ugašen. S vremena na vrijeme, na nekim mjestima ponovo izbije vatra, te su vatrogasci, kao i policija, na mjestu događaja i to drže pod kontrolom - kazao je Šarić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.