open-navfaktor-logo
search
Pripremni mečevi
Ukrajinski velikan bolji od Borca, Sušić debitovao u remiju Sarajeva i Tobola
U posljednjem meču na pripremama u turskoj Antaliji fudbaleri Borca poraženi su s 4:1 u kontrolnom meču sa Dynamom iz Kieva, dok je prvak BiH odigrao 0:0 protiv kazahstanskog Tobola.
09.02.2020. u 16:50
get url
text

Prvi na utakmici zaprijetili su fudbaleri ukrajinskog velikana, no mreža Mladena Lučica se nije zatresla.

U 11. minuti veliku priliku za Banjalučane imao je kapiten Stojan Vranješ. Iskusni veznjak izbio je sam pred golman, put do mreže ražio je u bližem uglu protivničkog gola. Lopta je završila u mreži, ali s vanjske strane.

Pet minuta kasnije fudbaler Dynama su dva puta pogodili okvir Borčevog gola. Prvo se tresla prečka, a zatim i stativa Lučićevog gola, da bi potom golman Borca upisao još jednu dobru asistenciju.

U 39. minuti imao je Borac još jednu izglednu priliku, no Vujaklija je loše zahvatio loptu.

Četiri minute kasnije Vitalii Mykolenko doveo je Ukrajince u vodstvo, što je bio i konačan rezultat u prvih 45 minuta.

U nastavku kao da je Dynamo ubacio u brzinu više. U periodu od 54. do 65. minute ukrajinski velikan je postigao tri gola, a strijelci su Mohammed Kadiri, Fran Sol i Carlos De Pena.

Sve što je uspio Borac bio je penal iz 69. minute koji je izborio, a potom i realizovao, Stojan Vranješ.

I fudbaleri Sarajeva danas su u Antaliji odigrali svoj posljednji pripremni susret. U meču aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine i kazahstanskog Tobola nije bilo golova.

Bordo tim je utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Šerbečić, Dupovac, Hodžić, Salčin, Oremuš, Miličević, Rahmanović, Tatar, Velkoski i Ahmetović, a na ovoj utakmici za tim s Koševa debitovao Tino-Sven Sušić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.