Ministarstvo sigurnosti

Ulična vrijednost oko 4,5 miliona KM: U Jajcu spaljeno pola tone oduzete droge

Objavljeno: 11.07.2019. u 14:59

Droga je uništena u pećima firme B. S. I., a najviše je spaljeno marihuane, spida i heroina 

FOTO: Ministarstvo sigurnosti BiH

Komisija za uništavanje opojnih droga pri Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, uz podršku Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, MUP-a Srednjobosanskog kantona i Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, u ponedjeljak je, prema naredbama sudova iz Srednjobosanskog kantona, uništila oduzete opojne droge, saopćeno je iz Ministrastva sigurnosti.

Tom prilikom je u pećima firme B.S.I. iz Jajca uništeno oko 500 kilograma različitih opojnih droga, najviše marihuane, amfetamina i heroina koje su zaplijenjene i oduzete prilikom kriminalističkih istraga, a čija se ulična vrijednost procjenjuje na oko 4,5 miliona konvertibilnih maraka.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine ovom prilikom izražava zahvalnost menadžmentu i radnicima firme B.S.I. d.o.o. iz Jajca koji su ustupili pogone u kojima je uništena oduzeta opojna droga.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije