open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz KSBiH
Umjesto Bjelorusije: Ženska juniorska reprezentacija BiH na Eurobasketu
Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) obavijestila je Košarkaški savez BiH (KSBiH) da će juniorska ženska reprezentacija BiH učestvovati na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu A divizije.
22.05.2022. u 15:18
get url
text

Naša U-18 selekcija dobila je priliku da se nadmeće na EP protiv najboljih reprezentacija kontinenta nakon što je prethodno FIBA donijela odluku da eliminiše Rusiju i Bjelorusiju iz svih takmičenja.

- Stiglo je pismo iz FIBA-e u kojem se traži od Košarkaškog saveza BiH da potvrdi učešće U-18 ženske reprezentacije na Evropskom prvenstvu A divizije, odnosno popuni mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon eliminacije Bjelorusije, a mi smo sljedeći po rankingu.

Naravno da nisu dugo trebali čekati naš odgovor. Ovo je zaista izvanredna vijest. Učinit ćemo sve da reprezentaciji osiguramo kvalitetne uvjete za nastup na najvišem nivou, kao i uvijek - rekao je Amer Čolan, generalni sekretar KSBiH.

Evropsko prvenstvo A divizije održava se u Grčkoj od 6. do 14. augusta. Reprezentacija BiH se nalazi u grupi D sa Francuskom, Njemačkom i Izraelom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.