Dogovorena pitanja

Umjesto neutralnih gledatelja, pitanja Dodiku postavljali SNSD-ovci

Objavljeno: 03.09.2018. u 21:28

Spekulacije o unaprijed pripremljenim pitanjima koja su postavljena putem društvenih mreža su se pojavile već tokom trajanja same emisije, a objektivnost novinara koji su bili prisutni u studiju dovođenja je u pitanje još prije njenog početka

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik više je od tri sata u emisiji "Predsjednik govori", koja je emitirana na RTRS-u, odgovarao na pitanja voditelja, novinara, gostiju u studiju, ali i na pitanja postavljena putem društvenih mreža.

Spekulacije o unaprijed pripremljenim pitanjima koja su postavljena putem društvenih mreža su se pojavile već tokom trajanja same emisije, a objektivnost novinara koji su bili prisutni u studiju dovođenja je u pitanje još prije njenog početka.

Priliku da postavljaju pitanja imali su i gosti u studiju, koji su, barem je tako predstavljeno, nasumično birani. Međutim, ispostavilo se da to baš i nije tako, odnosno da su pitanja postavljali SNSD-ovi članovi i aktivisti, a ne obični politički neutralni građani željni informacija i Dodikovih pojašnjenja.
Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije