Hanikah

Umjetnici Sarajevu po osmi put poklanjaju izložbu

Objavljeno: 13.07.2019. u 22:04 Autor: M. Ču.

Na izložbi će se predstaviti 28 eminentnih umjetnika iz šest zemalja sa 120 djela

FOTO: Arhiv

Internacionalna izložba "Umjetnici Sarajevu", u organizaciji Galerije "Preporod" iz Sarajeva, po osmi put, bit će otvorena 15. jula u prostoru Gazi Husrev- begovog Hanikaha.

Na izložbi će se sa 120 djela predstaviti 28 eminentnih umjetnika iz šest zemalja: BiH, Turske, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Rusije.

- Ovom tradicionalnom izložbom želimo ponuditi priliku za komunikaciju umjetnika različitih profila međusobno, sa javnošću i širom publikom.Također, želimo prikazati poziciju umjetnika u BiH. Umjetnici će izložiti svoja djela prožeta svjetlošću i energijom koja spaja i ujedinjuje različitosti, tragom vlastitih poimanja i kreativnosti- kazala nam je Mirsada Baljić, voditeljica Galerije "Preporod".

Izložbu čine djela urađena u raznim tehnikama: ulje i akrilik na platnu, akvareli, grafike , crteži, skulpture, kombinovana tehnika, video rad.

Publika će imati priliku i da glasa za najinteresantnije izloženo djelo, čiji će autor kao nagradu dobiti, termin za samostalnu izložbu u Galeriji "Preporod".

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije