open-navfaktor-logo
search
Podrška
Unija općina turskog svijeta donirala vozilo Studentskom centru IZBiH
Ispred Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) u Sarajevu upriličeno je svečano uručenje ključeva vozila za potrebe studenata ovog centra, a koje je donacija Unije općina turskog svijeta (TDBB).
22.01.2021. u 14:47
get url
text

Svečanosti je prethodilo potpisivanje zapisnika o primopredaji, koji su potpisali načelnik sarajevske općine Novi Grad i potpredsjednik Upravnog odbora TDBB-a Semir Efendić i direktor Studentskog centra IZ u BiH Muamer Tinjak.

Efendić je, nakon uručenja ključeva vozila (minibus Citroen Jumper) Tinjaku, kazao kako je TDBB organizacija koja ima 23 članice općine iz BiH, a koja realizuje brojne projekte u svim državama i lokalnim zajednicama koje su njene članice, ali i u onima koje to nisu.

Istakao je kako je i kulturno-edukativni centar pri Medžlisu Islamske zajednice Glamoč, a koji je otvoren 2019. godine, također jedan od najznačajnih projekata ove unije.

- Vjerujem da će i ovo vozilo biti značajno za rad Studentskog centra IZBiH - poručio je Efendić.

Direktor Tinjak naveo je kako je ovo veoma značajna donacija za ovu ustanovu i podrška njenom sveukupnom radu.

- Mi smo se još 2018. godine obratili Uniji. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa isporuka vozila je kasnila oko godinu dana, ali danas smo sretni što imamo priliku preuzeti ključeve i staviti u funkciju vozilo koje će biti od velike koristi za nas - poručio je Tinjak.

Studentski centar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, čiji je osnivač Rijaset Islamske zajednice u BiH, sa radom je počeo 1. oktobra 2018. godine. Osim smještajnih kapaciteta studentski dom ima druge adekvatne opremljene prostore koje se koriste za edukativne društvene sadržaje. Donirani minibus koristit će se za prevoz studenata, organizovanje različitih edukativnih sadržaja kao i za potrebe Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

TDBB je organizacija koja broji više od 1.200 općina te pomaže brojne općine od kojih i značajan broj u BiH. U posljednje četiri godine u BiH provodi više od 50 infrastrukturnih projekata, kao što su izgradnja objekata obrazovnog, vjerskog i društvenog značaja u povratničkim područjima

Unija je aktivna u više od 25 zemalja širom svijeta, a BiH je jedna od zemalja koja ima aktivnu saradnju s ovom organizacijom. U BiH je do sada realizovano više od 40 projekata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.