Ponedjeljak, 24.02.2020.

Mjere sigurnosti

Uoči sutrašnjih protesta: Ispred Suda BiH postavljene zaštitne ograde

Protesti bi trebali biti održani na inicijativu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, koji je građane pozvao da se okupe ispred zgrade Suda u pet do 12 i "obore kriminalni VSTV"

Zaštitne ograde postavljene su danas ispred zgrade u kojoj su smještene institucije Suda BiH, Tužilaštva BiH i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) uoči protesta građana koji su najavljeni za sutra.

Podsjetimo, protesti bi trebali biti održani na inicijativu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, koji je građane pozvao da se okupe ispred zgrade Suda u pet do 12 i "obore kriminalni VSTV". 

- Da bi spasili i državu i sebe neophodno je oboriti ovakav kriminalni VSTV - poručio je Mektić prije nekoliko dana na Twitteru idodao kako će on lično biti na čelu tog pokreta.

Za sutra je planirana i sjednica VSTV-a BiH, a predsjednik Vijeća Milan Tegeltija najavio je mogućnost da će zbog protesta sjednica biti izmještena ili odložena. Dolazak na sutrašnje proteste najavili su i članovi grupe Pravda za Davida, kao i porodica Dženana Memića. 

Sudeći prema zaštitnim ogradama koje su već postavljene, građani koji dođu sutra neće moći ući u krug zgrade Suda Bosne i Hercegovine.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh