Mostar

Upali naoružani dugim cijevima, a pobjegli sa više vreća sa robom  

Objavljeno: 30.10.2018. u 20:48 Autor: A. B. Š.

Naoružani dugim cijevima i maskirani u crninu, dvojica razbojnika ušetala su oko 19 sati u objekat EuroExpress na Bišću Polju, južno od Mostara, te sa plijenom u vrećama pobjegli u noć

Dvije pljačke brzih pošta u Mostaru u dva dana i isto vrijeme

Za vrijeme pljačke u objektu se nalazilo nekoliko zaposlenih, no pljačkaše ni to nije spriječilo niti poremetilo u nakani. Kako doznajemo, sa sobom su odnijeli nekoliko vreća robe, a novac nisu tražili.

Iako je policija odmah alarmirana, nije im ušla u trag, pa su, zasad, uspjeli umaći. Policija i dalje patrolira gradom, a s posebnom pažnjom se kontroliraju raskrsnice.

Ovo je druga pljačka skladišta brzih pošta u Bišću Polju u posljednja 24 sata.

Podsjećamo, mostarska policija još traga za razbojnikom koji je sinoć, također oko 19 sati, opljačkao brzu poštu "X expres", u prostoru preduzeća HP "Investing" na Bišću Polju. Maskirani razbojnik obučen u crninu i naoružan automatskom puškom iznudio je veći iznos novca od radnika. Pljačkašima su u bijegu ispadale novčanice od plijena.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije