open-navfaktor-logo
search
Veliki problem
Uposlenica prešutjela da joj je muž pozitivan na COVID-19, 300 radnika ArcelorMittala u samoizolaciji
Kompanija ArcelorMittal Zenica iz mjera predostrožnosti vratila je danas kućama oko 300 radnika Centralnog održavanja, jer je muž jedne zaposlenice tog sektora pozitivan na koronavirus, potvrdio je predsjednik Sindikata AMZ-a Zuhdija Kapetanović.
13.04.2020. u 15:22
get url
text

- Koliko sam uspio saznati, toj je ženi iz inostranstva bila došla sestra i ona je već 14 dana bila kod kuće. Međutim, nije nam kazala da joj je testiran muž, a iz Sarajeva je došao nalaz da je pozitivan. Da je sačekala samo još jedan dan ili dva prije povratka na posao, ovo se ništa ne bi desilo. Ovako je jutros oko 300 radnika poslano kući i narednih 14 dana provest će u samoizolaciji - kaže Kapetanović.

On navodi kako je njihova radnica putovala i autobusom s ostalim radnicima iz pravca zeničkog naselja Jezero, pa će, mada za sada niko nema simptome zaraze, svi koji su s njom putovali tim autobusom morati u samoizolaciju.

- Napravljen nam je veliki problem, ali pokušat ćemo se organizovati kako bismo prevladali ovu situaciju. Mi imamo i održavanje po departmentima pa će, sada, na njima biti veći teret posla - kaže Kapetanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.