Premijera u Parizu

Upoznajte prve automobile iz Vijetnama

Objavljeno: 11.09.2018. u 11:16

Francusku prijestolnicu Vijetnamci su izabrali za premijeru svojih nacionalnih automobila

Proizvođač naglašava kako se radi o premium automobilima

VinFast je prva vijetnamska automarka, a na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu publici će se predstaviti s dva noviteta. Ako ste pomislili da su u pitanju jeftina vozila, prevarili ste se, jer riječ je o vrlo atraktivnim automobilima.

Finalni dizajn oba modela, limuzine i SUV-a, potpisuje Pininfarina, a radi se o prijedlogu za kojeg je glasala većina od 62.000 Vijetnamaca, koji su birali izgled novih nacionalnih vozila. Zanimljivo, pobijedio je ItalDesign, ali je Pininfarina odabran da dovrši posao i dovede projekt do proizvodnje.

Proizvođač naglašava kako se radi o premium automobilima, vrlo sličnog dizajna prednjice s dominantnim logom marke. Hromiranih dijelova neće nedostajati, kao ni detalja već viđenih kod renomirane konkurencije.

Tehnički detalji zasad su nepoznanica, pa se vjeruje kako će VinFast modele i po tom pitanju razotkriti početkom oktobra. Nadajmo se da ćemo tada saznati i njihova imena. Podsjetimo, VinFast je dio VinGroupe, najveće privatne kompanije u Vijetnamu.

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije