open-navfaktor-logo
search
Fantastični sprinter
Usaina Bolta ponovo ćemo gledati u opremi Jamajke?
Iako je nedavno okončao karijeru u opremi u kojoj je godinama na najbolji način predstavljao Jamajku, čini se kako bi Bolt ponovo mogao braniti boje svoje domovine
31.10.2018. u 19:40
get url
text

Nakon što okačio sprinterice o klin, najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt, odlučio je "nabaciti" kopačke. Jamajčanin je tako ispunio snove o kojima je maštao i pričao dok je gazio tartan stazom.

Poslije osam zlatnih olimpijskih medalja, Bolt je prvu zvaničnu fudbalsku utakmicu odigrao u dresu australskog tima Central Coast Mariners, a nedavno je postigao i prvi pogodak u dresu ovoga tima.

Ipak, čini se da njegova epizoda u Australiji neće dugo potrajati nakon što je zatražio ugovor od 1.6 miliona funti.

Bolt je nedavno odbio i mogućnost da zaigra na Malti, a otvorenu ponudu imao je od Valette.

Iako je nedavno okončao karijeru u opremi u kojoj je godinama na najbolji način predstavljao Jamajku, čini se kako bi Bolt ponovo mogao braniti boje svoje domovine.

Engleski The Sun je prenio izjavu predsjednika Fudbalskog saveza Jamajke Michaela Rickettsa, koji, pomalo frustriran zbog činjenice da Bolt ide igrati fudbal u drugoj državi, dok bi mnogo realnija opcija bila da igra u nacioonalnom šampionatu i tako se možda nametne i selektoru fudbalske reprezentacije Jamajke.

- Pomalo sam razočaran, jer Bolt nije potpisao ugovor s nekim od klubova sa Jamajke, tako bi bili u prilici da ga gledamo mnogo češće - rekao je Ricketts za ESPN, te dodao:

- Ukoliko pokaže da je dovoljno dobar siguran sam da će biti pozvan u nacionalni tim. Pratimo njegov progres.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.