open-navfaktor-logo
search
Radovi pri kraju
Uskoro otvorenje kružnog toka u Sokolović Koloniji
Do kraja mjeseca  trebala bi biti završena i rekonstrukcija, te novi asfalt na staroj saobraćajnici Hrasnička cesta, dionica - novi kružni tok Sokolović Kolonija-kružni tok Hrasnica
09.10.2018. u 19:08
get url
text

{$galerijaFotografija}

Na trasi saobraćajnice sa dva kolovoza i tramvajskim pojasom Ilidža-Hrasnica u toku su radovi na izgradnji kružnog toka u Sokolović Koloniji na raskrsnici ulica Seada Bublina i Hrasničke ceste.

Otvorenje kružnog toka planirano je za nekoliko dana, a do kraja mjeseca  trebala bi biti završena i rekonstrukcija, te novi asfalt na staroj saobraćajnici Hrasnička cesta, dionica - novi kružni tok Sokolović Kolonija-kružni tok Hrasnica. 

Kružni tok u Sokolović Kolniji je projektovan kao gradska dvotračna kružna raskrsnica vanjskog prečnika 50 metara, širine kružnog kolovoza devet metara i prelaznim (provoznim) kolovozom širine dva metra.

Ovakav rotor ima manji broj konfliktnih tačaka i bolji protok u odnosu na klasičnu četvorokraku raskrsnicu.

Na rondou su predviđene pješačka i biciklistička staza promjenjljive širine. Na potezu od Ilidže do Hrasnice predviđena je tramvajska pruga koja će prolaziti kroz rondo.

Prema funkciji u gradskoj mreži ova saobraćajnica ima rang primarne saobraćajnice prvog reda i predstavlja nastavak glavne gradske magistrale koja se proteže od Marijin dvora do Energoinvesta, a sada i do Hrasnice.

Kružni tok Sokolović Kolonija 09.10.2018.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.