open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Ususret praznicima: Otvoren zimski zabavni park "Zima na Vilsu"
Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu večeras je otvoren zimski zabavni park "Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market".
15.12.2021. u 21:43
get url
text

Kako je kazao Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, na tom mjestu će biti mnogo sadržaja za najmlađe, ali i za starije i srednje generacije.

- Imat ćemo mjesto za druženje i priču, za okupljanje ne samo građana i građanki Novog Sarajeva, nego i čitavog Sarajeva - kazao je načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović. 

Prema riječima Nedima Lipe, direktora Sarajevo Holiday Merketa, prošle godine zbog pandemije koronavirusa Sarajevo Holiday Market nije organiziran.

- Zbog niza razloga bili smo dugo u dilemi da li da uopće išta radimo ove godine ili da čekamo neko bolje vrijeme. Međutim, zahvaljujući podršci Općine Novo Sarajevo koja nam je pružila priliku da na ovoj lokaciji realiziramo "Ljeto na Vilsu", odlučili smo ovdje prezimiti i napraviti "Zimu na Vilsu". Želeli smo nešto da radimo i ponudimo građanima i posjetiteljima Sarajeva, barem djelić one čarolije koju smo devet godina priređivali na Trgu oslobođenja, a potom i na Hastahani - istakao je Lipa.

{$galerijaFotografija}

Dodao je da se tu nalazi mnogo sadržaja za cijeleporodice. 

- Sve vas pozivam da se družimo narednih mjesec u sklopu "Zime na Vilsu". Naše klizalište će vjerovatno raditi i duže od toga, sve do kraja školskog raspusta. Nastojat ćemo da na ovom prostoru ponudimo što više sadržaja i damo svoj maksimum u ovim okolnostima. Deseto, jubilano izdanje Coca-Cola Holiday Marketa sačekat će završetak pandemije, a u međuvremenu se družimo na Vilsonovom šetalištu - zaključio je.

 

Zima na Vilsu, 15.12.2021.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.