Zastupnica SBB-a

Uvid u imovinski karton: Zašto Prašović Gadžo nema više ništa sa firmom TIM System

Objavljeno: 01.02.2019. u 12:45 Autor: R. F.

Sudeći prema imovinskom kartonu, Prašović Gadžo nema ništa osim ovog stana, nema kuću, poslovni prostor, firmu, automobil... Ima dvoje djece, ali u domaćinstvu živi sama

FOTO: FACEBOOK

Firma Tim System godinama dobija značajna finansijska sredstva od Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, na čelu sa SBB-ovim direktorom Fuadom Čibukčićem. U maju prošle godine tadašnja novinarka, a od prije nekoliko mjeseci i političarka i zastupnica SBB-a u Federalnom parlamentu Sanela Prašović Gadžo objavila je na Facebooku fotografiju u čijem opisu je navela da je vlasnica i direktorica te produkcijske kuće, te zahvalila Avazu na tekstu o TV serijalu Ekologika.

Međutim, nedavno je Prašović Gadžo našoj redakciji uputila reagiranje na tekst u kojem je dovedena u vezu sa firmom TIM System, odnosno gdje je navedena kao suvlasnica, zajedno sa suprugom Nehrudinom Gadžom.

- Niti sam vlasnica, niti sam suvlasnica firme TIM System, niti imam pravno, legalno, službeno, privatno ili bilo kako drugačije ikakvu vezu sa spomenutom firmom. Jednako tako nisam niti u bračnom statusu koji ste naveli sa osobom koja je vlasnik firme - napisala je u reagovanju.

Iz reagiranja Prašović Gadžo tada nije bilo baš najjasnije zašto više nema "ikakvu vezu sa spomenutom firmom", ali smo provjerili, kako nam je i "savjetovala". Uvidom u njen imovinski karton, koji je dostavila Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) nakon preuzimanja zastupničkog mandata, uvidjeli smo o čemu se radi. Naime, u ovom kartonu, u rubrici o bračnom statusu, navela je da je "razvod braka u toku pred Općinskim sudom u Sarajevu".

U vezi s imovinim i prihodima, Prašović Gadžo napisala je da je u toku 2018, do momenta dostavljanja imovinskog kartona, imala oko 55 hiljada maraka prihoda. Za deset mjeseci dobila je 10.728 KM plaće, a za 11 mjeseci oko 19.000 naknade. Dobit od imovine bila je 21.000 KM, a honorar 4.500 KM.

Navela je da od imovine ima jedan stan površine 82 m2, vrijednosti 82.000 KM, te da je kreditno zadužena za oko 40.000 maraka.

Sudeći prema imovinskom kartonu, Prašović Gadžo nema ništa osim ovog stana, nema kuću, poslovni prostor, firmu, automobil... Ima dvoje djece, ali u domaćinstvu živi sama. Razvod SBB-ove zastupnice, bar po javno dostupnim informacijama, uslijedio je neposredno nakon što se počela baviti politikom. Da li je razvod uslijedio po uzoru na stranačkog šefa, kao fiktivni radi izbjegavanja sukoba interesa kako bi mogla "bez prozivanja" u medijima nastaviti primati novac od raznoraznih fondova za produkcijsku kuću ili ipak nije to u pitanju, ne možemo suditi. Međutim, činjenica je da za njene privatne, porodične odnose, nismo mogli znati ranije. 

Prema javno dostupnim informacijama na web stranici Registra poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini, jedina osoba koja se dovodi u vezu s firmom TIM System je Nehrudin Gadžo. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije