U lančanom sudaru do kojeg je jutros došlo na  autocesti Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine poginulo je šest osoba. Kako javljaju srbijanski mediji,  oko 30 osoba je povrijeđeno.

Saobraćaj na ovoj dionici obustavljen je u oba smjera.

Na mjestu nesreće je više ekipa Hitne pomoći, vatrogasci, MUP i sektor za izvanredne situacije.

Nesreća se dogodila oko jutros oko 7:15 sati, a prema prvim informacijama, više automobila i kamiona je potpuno smrskano. MUP je saopćio da je poginulo šest osoba, dok je 27 osoba povrijeđeno.

- Na autocesti Beograd –Niš, kod Jagodine danas oko 7:20 sati došlo je do lančanih sudara, u oba smjera, u kojima je sudjelovalo više vozila i prema najnovijim informacijama, život je izgubilo šest osoba, a povrijeđeno je 27 - saopćio je MUP, prenosi B92.

Navodi se i da je uviđaj u toku , a do nesreće je najvjerojatnije došlo uslijed slabe vidljivosti uzrokovane maglom. Na licu mjesta nalaze se pripadnici Uprave prometne policije i Sektora za izvanredne situacije. Alternativni pravac smjera Beograd-Niš je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije. Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine gdje se nazad vozila vraćaju na autocestu ka Beogradu.