open-navfaktor-logo
search
Daleko od luksuza
Užasno: Boris Becker će robijati u prljavom zatvoru punom štakora
Nijemac Boris Becker, bivši teniski šampion Wimbledona, osuđen je na dvije godine i šest mjeseci zatvora nakon što je prekršio uvjete ugovora o stečaju iz 2017. godine.
01.05.2022. u 12:26
get url
text

Becker je u petak osuđen na zatvorsku kaznu nakon suđenja na londonskom sudu Southwark Crown. Optužen je po Zakonu o nesolventnosti.

U zatvor će jer je pokušao sakriti novac i druge dragocijenosti u vrijednosti od 2,5 miliona funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

VEZANI TEKST - Boris Becker osuđen na 2,5 godine zatvora

Otkriveno je i kakvi ga neljudski uvjeti čekaju u zatvoru Wandsworth, koji je daleko od luksuznog načina života u kojem je nekada uživao Nijemac. Daily Mail je zavirio u ovaj ozloglašeni zatvor i objavio detalje robije koju je Becker već počeo služiti.

Zatvor je star oko 170 godina, a prepun je prljavštine i štakora. Preko 1.300 robijaša svoje kazne izdržava u njemu. Becker će se nalaziti u samici, ali to neće dugo trajati jer će nakon nekog vremena dobiti cimere. Na toaletima nema privatnosti, a dio zatvorenika je u ćelijama zaključan i 22 sata dnevno.

U fotogaleriji Daily Maila možte pogledati u kakvom će zatvoru becker služiti kaznu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.