open-navfaktor-logo
search
Holandski stručnjak
Van Gaal optužio direktora Uniteda da pravi poteze koji direktno štete klubu
Louis van Gaal naglasio da je Manchesteru potreban iskusan trener, a ne neko ko je vodio jednu ili dvije ekipe
03.06.2019. u 17:10
get url
text

Louis van Gaal, bivši trener Ajaxa, Barcelone, AZ Alkmaara, Bayerna iz Minhena i Manchester Uniteda, optužio je dugogodišnjeg direktora Uniteda Eda Woodwarda da pravi poteze koji direktno štete klubu, prenosi Anadolu Agency (AA).

- U Bayernu se za sve pitaju ljudi iz svijeta fudbal, što sam oduvijek cijenio. A u Manchesteru je za generalnog direktora postavljen Ed Woodward, koji nema pojma o razumijevanju nogometa. Prije nego što je ušao u ovaj posao, bio je bankar. Nije dobro za klub ako je posvećen samo komercijalnim pitanjima. Ne zamjeram što je, poslije mene, doveo Josea Mourinha, jer je Portugalac u to vrijeme bio slobodan. Dovođenje Mourinha je predstavljalo dobar posao iz ugla biznisa. Pobjeđivao je, a za klub veličine Manchestera je najvažnije da osvaja trofeje - kazao je Van Gaal u intervjuu za britanski The Guardian.

Istakao je da je bio razočaran kada je smijenjen u Manchesteru samo dva dana nakon što je osvojio pehar FA Cupa.

- U tom trenutku sam se osjećao izdanim. Sve zbog toga, jer su mi neki ljudi, još u decembru i januaru, govorili da će me smijeniti. Svake sedmice razgovarao sam s Edom Woodwardom. Poslije tri poraza u decembru i ispadanja iz Lige prvaka rekao sam mu da sam svjestan da me želi smijeniti. U klubu kakav je Manchester ne smiješ izgubiti triput zaredom. Tada mi je kazao da me nikada neće otpustiti. Ali kasnije sam se osjećao izdanim - rekao je Van Gaal.

Naglasio je da je Manchesteru potreban iskusan trener, a ne neko ko je vodio jednu ili dvije ekipe.

- Prije svega, potrebno je poznavati igru, metode treninga, pripremu određenih vježbi, edukaciju mladih, a sve vrijeme morate voditi računa i o strukturi. Dakle, sve zavisi o iskustvu - kazao je Van Gaal.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.