open-navfaktor-logo
search
Neizmjerna sreća
Vantjelesna oplodnja: Nakon 25 godina bračni par Stajić iz Trebinja dobio blizance
Ovo je 23. vantjelesna oplodnja koju je pomogao Grad Trebinje, naveo je Ćurić
22.09.2019. u 10:45
get url
text

Četrdesetšestogodišnja Marija Stajić i njen suprug pedesetdevetogodišnji Budimir poslije 25 godina borbe, postali su sretni roditelji kćerke Sneže i sina Nikole. Ovim je Udruženje "Bebe" iz Trebinja dobilo nove članove, a Trebinjci nove sugrađane.

Majku Mariju i njeno dvoje djece iz Kliničkog centra u Banjoj Luci, gdje je obavljen porod, dovezao je helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske na čelu sa pilotom Bobanom Kusturićem.

Porod, ali i let protekli su u najboljem redu, pa je Stajićima prinove, među prvima, čestitao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, ali i njegov prethodnik Luka Petrović, za vrijeme čijeg su mandata iz gradskog budžeta odobrena sredstva za vantjelesnu oplodnju ovog para u Češkoj.

Mara nije krila oduševljenje, ističući posebnu zahvalnost Petroviću i predsjedniku Udruženja "Bebe" Snežani Misiti.

- Neizmjerno sam radosna. Poslije toliko godina borbe, dobili smo potomstvo. Osjećam se kao kraljica - rekla je Marija.

Njen suprug Budimir dočekao je svoje potomke na trebinjskom heliodromu, ne krijući radost, ali ni suze radosnice. Živio je, kazao je brojnim novinarskim ekipama, za ovaj dan kada će se nazvati ocem.

- Ovo je neizmjerna radost, hvala svima koji su nam pomogli. Ima li ljepše uloge od roditelja - rekao je Budimir.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić čestitao je roditeljima, a svojim malim sugrađanima poželio dobro zdravlje i sreću.

- Ovo je 23. vantjelesna oplodnja koju je pomogao Grad Trebinje. I ubuduće stojimo na raspolaganju bračnim parovima ukoliko im je potrebna naša finansijska pomoć - naveo je Ćurić.

Za direktora Helikopterskog servisa RS Bobana Kusturića ovo je, kako je priznao, najljepši let koji je do sada izveo iz Banje Luke ka Trebinju, piše trebinjelive.info.

Direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović sa radošću je, kaže, u septembru prošle godine prihvatio inicijativu da grad pomogne porodici Stajić, kojima je to bio posljednji pokušaj vantjelesne oplodnje.

Na njegovu, ali i na radost svih Trebinjaca, vantjelesna oplodnja je bila uspješna. U udruženju "Bebe" sada imaju 114 članova, a do kraja godine očekuju da će taj broj biti oko 120.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.