open-navfaktor-logo
search
Paljevina u Ilijašu
Vatra progutala parkirani automobil "golf 6"
Vlasnik vozila Memiš Mematti kazao je jutros za Faktor da se sve jako brzo odigralo, te da nema ideju o tome ko bi mu želio zapaliti auto
21.07.2019. u 12:40
get url
text
get url
text

Rano jutros u Ilijašu je došlo do požara u kojem je potpuno uništen automobil "golf 6", koji je bio parkiran ispred porodične kuće u tom naselju.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je za Faktor da je došlo do izbijanja požara na vozilu, te da su na mjesto događaja izašli pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade i policija koja je osigurala mjesto događaja. 

- Požar je prijavljen u 3.50 sati, a lokaliziran u 4.25 sati. Uzroci izbijanja požara bit će poznati nakon obavljenog uviđaja - kazali su nam u MUP-u Kantona Sarajevo.

Materijalna šteta na vozilu je totalna, a brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je širenje vatre na kuću koja je u izgradnji i na kojoj su vidljivi tragovi plamena na fasadnom stiroporu. 

Povrijeđenih nije bilo, a prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je riječ o namjernoj paljevini.

Vlasnik vozila Memiš Mematti kazao je jutros za Faktor da se sve jako brzo odigralo, te da ukućani nisu mogli primijetiti osobu koja je požar podmetnula.

Nakon što su primijetili vatru, istrčali su iz kuće, ali je plamen vrlo brzo buknuo i zahvatio vozilo. 

Kako je kazao, nema ideju o tome ko bi mu želio zapaliti auto, te tvrdi da ni sa kim nije ni u kakvom sukobu.

Istraga je u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.