open-navfaktor-logo
search
Kvar u Termoelektrani
Većina Tuzlaka ostala bez grijanja, radijatori ponovo hladni
Proteklu noć većina građana Tuzle provela je uz hladne radijatore.
17.12.2022. u 13:16
get url
text

Iz Javnog preduzeća Centralno grijanje korisnike usluga su obavijestili da je usljed prekida isporuke toplotne energije sa izvora toplotne energije u Termoelektrani Tuzla zbog kvara, došlo i do značajnog smanjenja isporuke toplotne energije.

- Problem sa isporukom toplotne energije će potrajati dok se zamjenski izvor ne stavi u pogon, tako da se normalizacija isporuke toplotne energije očekuje u toku 17. decembra 2022. godine - naveli su iz Centralnog grijanja Tuzla.

U međuvremenu je pokrenut zamjenski izvor toplotne energije u Termoelektrani Tuzla, što je omogućilo uspostavljanje toplifikacije objekata u zapadnom i većem dijelu centra grada.

- Obavještavamo korisnike usluga Centralnog grijanja d.d. Tuzla da je pokrenut zamjenski izvor toplotne energije u Termoelektrani Tuzla, kojim je započeta isporuka toplotne energije za grad Tuzla 17. decembra u 4.30 sati. Normalizacija isporuke toplotne energije je u toku i do devet sati isporuka toplotne energije je uspostavljena u zapadnom dijelu grada i većem dijelu centra grada. U naredna dva sata zagrijavanje će započeti i na istočnom dijelu grada. Dodatni izvor toplotne energije sprema se za noćne sate, kada se očekuje normalizacija isporuke toplotne energije. O daljim informacijama u vezi sa isporukom toplotne energije korisnici će biti blagovremeno obaviješteni - dodali su iz Centralnog grijanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.