open-navfaktor-logo
search
Negiraju navode iz medija
Veledrogerija iz Posušja: Nismo se bavili uvozom vakcina bilo koje vrste, niti namjeravamo
Iz firme Eliksir iz Posušja, koja se posljednjih dana u medijima navodi kao veledrogerija koja će uvesti vakcine u Zapadnohercegovački kanton, negiraju da imaju bilo kakve veze sa tom pričom. 
28.01.2021. u 21:56
get url
text

- Eliksir d.o.o. se do sada nije bavio uvozom i distribucijom vakcina bilo koje vrste, niti namjerava. Naime, Eliksir d.o.o. za BiH zastupa brendove njemačke korporacije Dr.Theiss-Naturwaren GmbH, i to će mu biti glavni posao i u budućnosti - kazali su iz ove firme.

VEZANI TEKST - Hercegovci kupuju Covid-vakcine, u jednom kantonu već pozivaju građane da se naruče telefonom

Istakli su da Eliksir d.o.o. nije od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH ovlašten za uvoz bilo kavih vakcina u BiH.

- Lične kontakte u bilo čemu pa i u ovome ne možemo djeliti s javnošću. Eliksir d.o.o. zasad nema informaciju hoće li i kada će vakcina biti dostupna, niti po kojoj cijeni - istakli su.

Kako je ranije kazala Andrea Jurić, direktorca Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercehovačkog kantona, radi se na nabavci vakcine protiv koronavirusa za komercijalno vakcinisanje građana u tom kantonu.

- Tražimo puteve putem veledrogerija da se uveze u naš kanton ruska vakcina Sputnjik V i engleska vakcina AstraZeneca - kazala je Jurić. 

Kako je medijima izjavila, postupak nabavke vakcine pokrenula je jedna veledrogerija iz Posušja. 

Iz Zavoda za javno zdravstvo ZHK također su naveli da svi domovi zdravlja u ovom kantonu, kao i Zavod, primaju narudžbe za sve osobe koje se žele vakcinisati ruskom vakcinom protiv COVID-19 Sputnik V.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.