open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Velika akcija u Sarajevu i RS-u: Hapšenja zbog fingiranih saobraćajnih nezgoda
Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo od jutros se odvija akcija kodnog naziva "Kontakt", a u toku su hapšenja na području Kantona Sarajevo i Republike Srpske.
13.10.2021. u 07:51
get url
text

Kako su naveli iz Tužilaštva KS pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od jutros provode ovu akciju.

- U toku je hapšenje više osoba zbog krivičnog djela i to zloupotreba osiguranja, položaja, krivotvorenje isprave, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi i drugo. U toku su i pretresi na više od 20 lokacija području KS i RS – naveli su iz Tužilaštva KS, te dodaju:

- Osobe koje su pod istragom Tužilaštva KS sumnjiče se da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode kako bi naplatili štetu osiguravajućih društava pri čemu su imali pomoć od nekoliko pripadnika MUP-a KS.

Iz Tužilaštva navode da se neki od policijskih službenika sumnjiče da su i za vrijeme trajanja posebnih istražnih radnji pored navedenog uzimali i mito za saobraćajne prekršaje na području KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.